matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zadanie
Monika:
Środek S okręgu o równaniu x
2
+y
2
+4x−6y−221 ma współrzędne? Mógłby mi ktoś to zadanie zrobić za pomocą tego wzoru x
2
+y
2
−2ax−2by+c=0
5 maj 21:42
xyz:
ciezko podstawic?
5 maj 21:43
Eta:
4
−6
a=
= −2 b=
=3
−2
−2
S(−2, 3)
5 maj 21:47