proszę o pomoc
iwcia: Losujemy kolejno ze zwracaniem 2 liczby ze zbioru liczb {1,2,3,4}. Oblicz
prawdopodobieństwo, że otrzymana para liczb utworzy w kolejności losowania 2−cyfrową liczbę
nieparzystą.
5 maj 21:17
5 maj 21:20
iwcia: proszę o dokładnie rozwiązanie
5 maj 21:21
iwcia: te zadania są dla syna sąsiadki z biednej rodziny nie mają komputera a ni neta dlatego
potrzebuję całe dokładne rozwiązania żeby chłopak mógł zaliczyć egzamin.
z góry dziękuję za pomoc
5 maj 21:27
Janek191:
Ω = { (x; y) : x,y ∊ { 1,2,3,4} }
I Ω I = 4
2 = 16
A = { (1,1),(1,3),(2:1),(2;3),(3;1),(3;3),(4;1),(4;3) }
I A I = 8
więc
=============
6 maj 09:06
iwcia: dziękuję
6 maj 17:47