proszę o pomoc
iwcia: Rzucamy 3 razy monetą. Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia, że otrzymamy tą samą liczbę
oczek w pierwszym i ostatnim rzucie.
5 maj 21:16
5 maj 21:20
iwcia: proszę o dokładnie rozwiązanie
5 maj 21:21
ona: 3!
5 maj 21:21
iwcia: te zadania są dla syna sąsiadki z biednej rodziny nie mają komputera a ni neta dlatego
potrzebuję całe dokładne rozwiązania żeby chłopak mógł zaliczyć egzamin.
z góry dziękuję za pomoc
5 maj 21:26
Janek191:
I Ω I = 23 = 8
lub Ω = { OOO,OOR, ORO,ROO,RRO,ROR,ORR,RRR }, czyli I Ω I = 8
Coś Ci się pomyliło − otrzymujemy orła lub reszkę , a nie oczka !
O − orzeł, R − reszka
6 maj 08:58