matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
iwcia:
ile jest wszystkich liczb 4−cyfrowych, w których zapisie nie występują cyfry 0 i 5? ile jest wszystkich liczb 4−cyfrowych?
5 maj 21:15
Kejt:
mamy 10 cyfr a) 10−2=8 8*7*6*5=1680 b) 9*9*8*7=4 536
5 maj 21:18