matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy !!!!
kala:
dwa mosiężne słoniki są podobne w skali 2:3.łączna ich mas jest równa 70dag.jakia jest masa mniejszego słonika
? (muszą być wszystkie obliczenia )
5 maj 20:50
konrad:
2x+3x=70 x=... 2x=... i masz odpowiedź
5 maj 20:51