matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc
iwcia:
przy danych P(A)=1/2, P(B)=2/3, P(A∪B)=4/5 − oblicz P(A∩B) P(A')=2/3, P(B)=2/5, P(A∩B)=1/4 oblicz P(A∪B) P(A')=1/2, P(A∪B)=2/3, P(A∩B)=1/3 oblicz P(B)
5 maj 20:11
Edyta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1018.html
na tej stronie znajdziesz potrzebne wzory
6 maj 23:50