matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rozwiąż
Greg:
Rozwiąż: Wyznacz trzeci, czwarty i piąty wyraz ciągu określonego wzorem rekurencyjnym: a
1
=−3, a
n+1
=1+1/a
n
5 maj 19:07
Kaja:
1
2
a
2
=1+
=
−3
3
1
5
a
3
=1+
=
2
3
2
1
7
a
4
=1+
=
5
2
5
1
12
a
5
=1+
=
7
5
7
5 maj 19:10
Greg:
thx
5 maj 19:17