Wzór rekurencyjny
Gosia : Wzór rekurencyjny:
an+1=√an
a1=5
Jak z niego policzyć kolejne wyrazy ciągu, drugi trzeci, czwarty, itd.
5 maj 18:10
Kejt:
an+1=√an
a2=√a1
itd.
5 maj 18:13
Gosia : ale konkretnie
5 maj 18:16
Gosia : bo nie wiem jak sie wykladnik pierwistka zmienia
5 maj 18:17
Gosia : czy a1=√5
a2=√√5=4√5
5 maj 18:17
Gosia : a3=√4√5=6√5
5 maj 18:18
Kejt:
a2=√5
a3=4√5
5 maj 18:18
Gosia : czy może kolejne wykladniki potegi to 2,4,8, 16 itd
ktora wersja jest prawdziwa?
5 maj 18:19
ICSP: kolejne potęgi liczby 2
5 maj 18:21
Gosia : ok, już kumam

dziekuję
5 maj 18:29