Wzór rekurencyjny
Izka : Mam taki wzór rekurencyjny:
an+1=√an
Jak z niego policzyć kolejne wyrazy ciągu, drugi trzeci, czwarty, itd. Bo totalnie nie wiem
jak.
5 maj 17:31
ICSP: jak nie masz pierwszego to raczej nic nie zrobisz
5 maj 17:32
Saizou : a a
1 jaką ma wartość
5 maj 17:33
Izka : a1 ma wartość 5
5 maj 17:40
Izka : sorki, zapomniałam
5 maj 17:40
ICSP: a1 = 5
a2 = √5
a3 = √√5 = 4√5
a4 = √ 4√5 = 8√5
itd
5 maj 17:42
Saizou : a2=a1+1=√a1=√5
a3=a2+1=√a2 i tak dalej...........
5 maj 17:42
Izka : czyli tylko stopien pierwiastka sie zmienia?
5 maj 17:45
Izka : kolejne stopnie to 16, 32, 64 ?
5 maj 17:49
xyz: tak
5 maj 17:52
Izka : dzięki
5 maj 17:53