Prędkość sprawdzenie
edekss: To zadanie
3184
Robię i co innego mi wychodzi. Gdzie mam błąd?
| ⎧ | V=270t | |
| ⎩ | 270t−9=270t+1 / (t+1) |
|
| ⎧ | V=270t | |
| ⎩ | 270t+270t−9t+9=270 / *t |
|
| ⎧ | V=270t | |
| ⎩ | 270t+270−9t2+9t=270t |
|
| ⎧ | V=270t | |
| ⎩ | −9t2+9t+270=0 / :9 |
|
Δ=1+120=121
√Δ=11
t
1=
−1−11−2=6
t
2=−5 nie pasuje
Vb=40 kb/h
Va=
3037
Co robię nie tak?
5 maj 15:10
edekss: Zapomniałem
V− predkośc pociągu B
t− czas B
V−9 − prędkość A
t+1− czas A
5 maj 15:14
Eta:
a*b=c /*t
a*t *b=ct
a u Ciebie a*t*b*t = ct −−− błąd!
5 maj 15:19