matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
Paula:
Oblicz wyrazy a
6
i a
9
ciągu geometrycznego (a
n
) , jeśli a
2
=10 i a
4
=40
5 maj 14:49
Technik:
Polecam przeczytać
https://matematykaszkolna.pl/strona/289.html
5 maj 14:51
Eta:
a
4
=q
2
⇒ q
2
=4 ⇒ q=2 v q= −2
a
2
a
6
= a
4
*q
2
=........... a
9
= a
4
*q
5
=........
5 maj 15:03