matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
qwerty:
x
2
−9
∫
= ? , próbuję rozwiązać to tak:
x−3
x
2
9
∫
− ∫
=
x−3
x−3
9
dt
∫
= 9 ∫
= 9 ln|x−3| + c
x−3
t
problem mam z pierwszą całką pomoże ktoś?
5 maj 12:39
Trivial:
x
2
−9 = (x−3)(x+3)
5 maj 12:41
qwerty:
o kurcze
faktycznie, dzięki
5 maj 12:44