Przesuwanie funkcji
Kizuna: Naszkicuj wykres funkcji f. Dla jakich wartości parametru m równanie f(x) = m ma dwa
pierwiastki różnych znaków?
Mam funkcję f(x)=|1−log2 (x+2)| i moje pytanie brzmi w jakiej kolejności mam nakładać tę
funkcję, żeby było poprawnie narysowane?
5 maj 10:27
Ania_601: Według mnie f(X)=log
2x u=(−2,0) f(x)=log
2(x+2) Soy f(x)= −log
2(x+2) u=(01)
f(x)= 1− log
2(x+2) | | f(x)=|1−log
2(x+2)|
Może ktoś jeszcze sprawdzić?
5 maj 10:40
Michał: myśle że przekształcenie jest ok
5 maj 10:53
Ania_601: oki dzięki, bo tego to nigdy pewna nie jestem
5 maj 10:59
Kizuna: Również znam to uczucie
5 maj 11:07