prosta przecinająca oba punkty
pytanko: Możliwe jest by nie było prostej przecinającej oba punkty?
, natrafiłam na coś takiego
A= ( −1, −2) B= ( −1, 3)
po rozwiązaniu układu równań wychodzi mi iż 5≠0
5 maj 00:29
Eta:
prosta AB: x= −1
5 maj 00:31
yep: prosta ma rownanie x = −1 i nie zapiszesz jej w postaci kierunkowej (zakladam, ze tak
probowales)
5 maj 00:32
Eta:
5 maj 00:33
pytanko: mam do tego polecenie "Wyznacz równanie prostej przechodzącej przez dane punkty A i B" dlatego
też w ten sposób próbowałam
5 maj 00:35
Basia: nie każda prosta, jak widać, ma równanie będące wzorem funkcji liniowej
dokładnie każda prosta prostopadła do OX ma równanie postaci x=C
bo przecież nie jest wykresem funkcji
5 maj 05:50