matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funkcje w planimetrii
lamoe:
W trójkącie równoramiennym ostrokątnym ABC podstawa AB ma długość 2 , AC = BC = x, AD jest
PD
wysokością. Przedstaw iloraz
jako funckje zmiennej x i wyznacz dziedzine tej
AP
funkcji, jeżeli P jest punktem przecięcia wysokości trójkąta ABC.
4 maj 23:05
lamoe:
no jak tam? mi wyszło 2
√
x
2
+ 5
= f(x) ale głowy za to nie dam
4 maj 23:19