Zadanka maturalne
Kika: Dziedziną funkcji f(x)= { −2x+1 gdy x<1
{−x gdy 1≤x≤4 jest zbiór....?
Graniastosłup ma 2n+6 wierzchołków. Liczba wszystkich krawędzi tego graniastosłupa jest
równa..?
Liczba punktów wspólnych okręgu o równaniu (x−1)
2+y=4 z prostą o równaniu y=−1 jest równa...?
Jak to wszystko policzyć ?
4 maj 18:27
Kejt: 1. D∊(−∞;4>
4 maj 18:32
Kika: w 3 zad ma być y2
4 maj 18:33
Kika: Kejt nie ma takiej odp
4 maj 18:33
Kejt: a jakie są?
4 maj 18:34
Kejt:
3.
(x−1)2+(−1)2=4
x2−2x+1+1=4
x2−2x−2=0
Δ=4+4*2=12
Δ>0 => dwa rozwiązania −> dwa punkty wspólne..
4 maj 18:38
Kika: (−3;4) <1:4> <0:4> (−3:1)
4 maj 18:38
Kejt: te odpowiedzi są wg mnie bez sensu..
albo faktycznie tak jest..albo mi już mózg nie kontaktuje..
4 maj 18:41
Kika: A jak wgl tamto obliczyłeś ?
4 maj 18:43
Kejt: obliczyłaś.. które..pierwsze?
patrzyłam jakie wartości może przyjąć 'x' i widzę tam tylko górną granicę, czyli do 4
włącznie..
4 maj 18:49