matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jeżeli liczba x jest o 30% mniejsza od liczby y, to:
megusta:
Jeżeli liczba x jest o 30% mniejsza od liczby y, to: A. x=
2
3
B. x=0,3y C. x=0,7y D. x=y−0,3 proszę o wytłumaczenie tego zadanka
4 maj 16:51
ola:
C
4 maj 16:53
megusta:
* A. x=
2
3
y
4 maj 16:53
CAROLINE:
x= 0,7y 1−0,3=0,7
4 maj 16:53
megusta:
dzięki bardzo!
4 maj 16:53
CAROLINE:
nie ma za co
4 maj 16:54
Janek191:
x = y − 30% y = y − 0,3 y = 0,7 y
4 maj 16:55