z | 3x | ||
= | |||
sin(δ) | sin(α) |
y | 2x | ||
= | |||
sin(180 − δ) | sin(α) |
y | 2x | ||
= | |||
sin(δ) | sin(α) |
3 | ||
stad: z = | y | |
2 |
3 | ||
25x2 + y2 = ( | y)2 | |
2 |
√5 | ||
5x = | y | |
2 |
1 | 3 | |||
R = | z = | y | ||
2 | 4 |
a + b − c | √5 − 1 | |||
r = | = | y | ||
2 | 4 |
√5 − 1 | ||
r/R = | ||
3 |
√5 | ||
5x= | y | |
2 |
3 | ||
25x2 + y2 = ( | y)2 | |
2 |
3 | ||
mi wychodzi 5x= | y−y wiec na pewno coś źle robię tylko nie wiem co ![]() | |
2 |
3 | ||
25x2 = ( | y)2 − y2 | |
2 |
9 | ||
25x2 = | y2 − y2 | |
4 |
9 | ||
25x2 = y2*( | − 1) | |
4 |
5 | ||
25x2 = | y2 | |
4 |
√5 | ||
5|x| = | |y| | |
2 |
√5 | ||
5x = | y | |
2 |
3x | c | 2 | ||||
z twierdzenia o dwusiecznej | = | ⇒ a= | c | |||
2x | a | 3 |
4 | 5 | √5 | |||
c2+25x2= c2 ⇒ 25x2= | c2 ⇒ x= | c | |||
9 | 9 | 15 |
2 | √5 | |||
a= | c , b= | c , c | ||
3 | 3 |
2 | √5 | √5−1 | ||||
2R=c , 2r= | c + | c −c = | c | |||
3 | 3 | 3 |
r | √5−1 | ||
= | |||
R | 3 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |