Funkcja logarytmiczna
Kizuna: Jak odczytać >>a<<< z wykresu funkcji logarytmicznej? To się widzi, czy punkt trzeba jakiś mieć
i coś tam podstawiać? xD
4 maj 16:21
Atar1x: log a
a x=y z def a
y = x więc patrzysz dla jakiego x y=1 i to jest a. Chyba się nie
pomyliłem
4 maj 16:32
Bogdan:

y = log
2 x
4 maj 16:32
4 maj 16:33
Kizuna: Coś nie do końca działa, bo np mam a = √2, albo a=15 i nie wiem jak to odczytać.
Narysowałbym to, ale nie wiem jak tu rysować;q
4 maj 16:48
Kizuna: zna ktoś inny sposób?
4 maj 17:21
Bogdan:

y = log
√2 x
4 maj 18:16
Atar1x: Nie wszystko dasz rade odczytać z wykresu...
4 maj 19:30
Bogdan:
Pewnie, że nie, ale tu odniosłem się tylko do podanych przykładów
4 maj 19:32