matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole ograniczonekrzywymi
całka:
POMOCY jak zrobic takie zadanie Oblicz pole figury ograniczonej krzywymi x=4, (y−x)
2
=x
5
bardzo porsze o pomoc.
4 maj 16:02
całka:
bardzo porsze niech ktos pomoze.
4 maj 17:50
całka:
4 maj 18:39
b:
Na pewno tam jest x
5
? Widziałaś jak wygląda taki wykres
http://www.wolframalpha.com/input/?i=%28y-x%29^2%3Dx^5
4 maj 18:54