rozwiążcie mi to całe jeśli mozecie
sasza: zborem wszystkich rozwiązań nierówności 2x2>3 jest
a) (−√6/2 ; √6/2)
b) (√6/2; ∞)
c) (−∞; − √6/2)U(√6/2; ∞)
4 maj 15:57
Dominik: c; nie ma co rozwiazywac − to sie liczy w pamieci. przy takich odpowiedziach nawet nie trzeba
liczyc. wiadomo, ze a > 0 i funkcja 2x2 − 3 ma byc wieksza od zera zatem szukane argumenty
beda poza miejscami zerowymi.
4 maj 15:59
Kejt:

2x
2−3>0
(
√2x−
√3)(
√2x+
√3)>0
√2x−
√3=0 v
√2x+
√3=0
√2x=
√3 v
√2x=−
√3
4 maj 16:00
4 maj 16:01