nie mam pojęcia jak to zrobić , pomóżcie :( tylko rozpiszcie mi
kitket: Prosta x=1+√2 jest osią symetrii wykresu funkcji:
A. f(x)=1/2x2+(1+√2)x
B.f(x)=√2x2 − (1−√2)x
C.f(x)= (1−√2)x2 +2x
D. f(x)=(√2+1) x2 − √2x
4 maj 15:38
Kejt: osią symetrii paraboli jest prosta równoległa do OY i przechodząca przez wierzchołek..
licz wierzchołki
4 maj 15:40
Kejt: (w tej dobrej współrzędna p powinna wyjść: p=1+√2)
4 maj 15:41
pigor: | | b | | 2 | | 2(√2+1) | |
C) , bo p= − |
| = |
| = |
| = 1+√2. ...  |
| | 2a | | 2(√2−1 | | 2(2−1) | |
4 maj 15:54
kitket: pigor zbawicielu Ty mój !
4 maj 15:58