wielomian
Gringo: x2+3x−2 dla x=2−√3
4 maj 14:47
Technik:
W(2−√3)=(2−√3)2+3(2−√3)−2=......11−7√3
4 maj 14:48
Gringo: A mógłbyś to właśnie rozwinąć

bom chyba na moment straciłem orientację w terenie
4 maj 14:53
Gringo: a już wszystko wiem zaćmienie umysłu
4 maj 14:55
Technik: a co wzoru skróconego mnożenia nie znamy ;>
(a+b)
2=a
2+2ab+b
2 próbuj sam aż dojdziesz do wyniku inaczej się nie nauczysz

Powodzenia
4 maj 14:55
Gringo: No właśnie dzięki! bo załapałem po chwili jak diesel w zimę
4 maj 14:57
Technik: OK
4 maj 14:57