kto pomoże??
michał: 1.Opisz słowami następujące zbiory:
a) A={1,2,3,4,5...}
b) B={−4,−3,−2,−1,0,1,2,3,4}
c) C={1,2,4,8,16,32}
d) E={1,jedna trzecia,jedna dziewiąta,jedna dwudziestasiódma;}
e) E={2,3,5,7,11,13,17,19,23,29}
f) F={...,−15,−10,−5,0,5,10,15...}
g) G={0,1,4,9,16,25,...}
h) H=1,jedna druga,jedna trzecia,jedna czwarta,jedna piąta,jedna szósta}
i) i={0,1,2,3,4,5,6,7,8,9}
j) J={1,2,3,4,6,8,12,24}
2.Wypisz wszystkie podzbiory zbioru
a)A={a}
b) B={a,b}
c) C={a,b,c}
3.Wyznacz zbiory A suma B,A iloczyn B oraz B−A jeśli:
a)A={−2,−1,0,1,5} B={1,3,8}
b)A={1,2,3,4,5} B={5,4,3,2,1}
c)A={5,7,9,11} b={7,8}
d)a={3,4,5} b={3,4,5,6,7}
e) a={−1,−2,−3} b={1,2,3}
f)A={−5,−3,−1,1,3,5}B={1,2,3,4,5}
15 wrz 17:13
michał:
15 wrz 17:31
michał: 
pierwsze już zrobiłem..pomóżcie mi zrobić 2 i 3

plis
15 wrz 17:53
michał: nikt nie umie
15 wrz 18:39
Monia: w 2 a) masz zb. jednoelementowy, zatem ma 2 podzbiory zb. pusty i zb. A
w 2 b) masz zb. dwuelementowy, zatem podzbiorami będą zb. pusty , {a}, {b}, oraz {a,b}
c) analogicznie, spróbuj
15 wrz 18:59
agata: mozesz podac odpowiedz do pierwszego zadania od e?
14 wrz 17:05
Basia:
(e) liczby pierwsze < 30
14 wrz 17:07
Basia:
zad.2
A = {a}
podzbiory: ∅; {a}
B = {a,b}
podzbiory: ∅; {a}; {b}; {a,b}
C = {a,b,c}
podzbiory: ∅; {a}; {b}; {c}; {a,b}; {a,c}; {b,c}; {a,b,c}
14 wrz 17:09