matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Ilość pierwiastkow
abc:
Określ, ile pierwiastków ma równanie 2
W
(
x
)
=1 Jeżeli W(x)= x
3
− 3x − 2
4 maj 13:57
xyz:
Tyle samo co W(x) bo 2
W(x)
= 1 ⇔ 2
W(x)
=2
0
⇔ W(x) = 0
4 maj 13:59
abc:
Jeju, no tak
dzięki
4 maj 14:11