Funkcja
Kostek:
Wiem, że istnieją takie wykresy funkcji
y=f(x−p)
y=f(x+p)
y=f(x)+q
y=f(x)−q
y=f(x+p)−q
y=f(x+p)+q
y=f(x−p)−q
y=f(x−p)+q
y=f(−x)
y=−f(x)
y=−f(−x)
y=|f(x)|
y=f(|x|)
i po za tymi są jeszcze jakieś na poziomie rozszerzonym
4 maj 13:21
xyz: jak chodzi o przeksztalcenia to chyba wiecej nie ma
4 maj 13:22
Kostek:
a nie ma takiego czegoś takiego

y=−f(|x|)
4 maj 13:24
Nienor: Jest, są w ogóle wszelkie możliwe kombinacje z wartością bezwzględną, typu:
y=−|f(|x−p|)−q|
4 maj 13:25
Kostek: Ok dzięki
4 maj 13:27