matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
logarytmy
kiki:
log
3
36 jest równy?
15 wrz 16:59
AS:
log
3
36 = log
3
(2
2
*3
2
) = log
3
2
2
+ log
3
3
2
= 2*log
3
2 + 2*log
3
3 = 2*log
3
2 + 2*1 = 2*log
3
2 + 2 Wartość dziesiętna: 3.26186
15 wrz 17:25