wykonaj działanie
Olka: wykonaj działanie 4 : x−1 − 4 : x. oblicz wartośc otrzymanego wyrażenia dla x= −2
3 maj 23:27
3 maj 23:32
Olka: 4/x−1 − 4/x
3 maj 23:34
wielomian:
D
f=x∊R\{0,1}
| 4x−4(x−1) | |
| =0 rozwiąż dalej sama |
| (x−1)x | |
3 maj 23:36
Olka: ok. dziękuję wszystko się zgadza
3 maj 23:38
wielomian: a może dokończysz to zobaczymy czy jest ok
3 maj 23:41
Olka: wychodzi −2/3
3 maj 23:43
wielomian: ale pokaż jak liczysz a nie rzucasz wynik
3 maj 23:44
Olka: pomnóż dodaj podziel odejmij i wyjdzie
3 maj 23:57