3 maj 23:17
pigor: ...np. tak :
| −√2+√3 | | −2√2+2√3 | | −2(√2−√3)(2−√2) | |
| = |
| = |
| = |
| 1+12√2 | | 2+√2 | | 4−2 | |
= −(
√2−
√3)(2−
√2)=
(√2−√3)(√2−2). ...
3 maj 23:22
annna: a inaczej?
3 maj 23:25
wielomian: @pigor podaje taki sposób który zmusza do myślenie i chwała mu za to
3 maj 23:28
annna: wiem, bo mi tez tak wyszło, ale nauczyciel twierdzi, że trzeba to zrobić inaczej!
3 maj 23:31
pigor: ... wynik po wymnożeniu ... = 2−2
√2−
√6+2
√3, czyli nic ciekawego ; a co do
inaczej

próbuj : ja rozszerzyłem na początku dany ułamek przez 2 i otrzymałem
bardzo przyzwoitą postać do dalszej obróbki i na twoim miejscu olał bym to co mówi
twój N−l . ..
4 maj 00:33
annna: Dzięki

!
4 maj 23:16