matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Zamień na miarę łukową
Beczka:
Zamień na miarę łukową 54 stopni
3 maj 22:30
Saizou :
π rad=180
o
x rad=54
o
oblicz x
3 maj 22:31
HUEHUEHUEHE:
π=180
0
3 maj 22:32
Atar1x:
1stopien =
π
180
54stopnie =
54π
180
=
27π
90
=
9π
30
=
3π
10
3 maj 22:34