Prosze łatwe ale dla mnie trudne
Ania: Proszę rozwiązuje zadanie i nie wychodzi mi ta cześć
Jak to zapisać ładniej ( 90 st. ...) używając wzorów redakcyjnych
Ctg150*sin120−tg420*cos(−450)
Kantor robię tak ale to jest źle
−ctg30*sin60−tg60*cos90
Chyba dwa ostatnie sie nie zgadzają
Może to ktoś rozpisać?
3 maj 22:18
Saizou : najlepiej sobie wszystko po kolei rozpisać
ctg150=ctg(90+60)=−tg60
sin120=sin(90+30)=cos30
tg420=tg(360+60)=tg60
cos(−450)=cos(450)=cos(360+90)=cos90
lub
ctg150=ctg(180−30)=−ctg30
sin120=sin(180−60)=sin60
tg420=tg(360+60)=tg60
cos(−450)=cos(450)=cos(360+90)=cos90
3 maj 22:23
Ania: Dzięki ale dalej mi nie wychodzi jutro podesle całe zadanie .
3 maj 23:47
Ania: Spoko
4 maj 15:36