3 maj 20:25
konrad: wydaje mi się że trzeba wpisać dowolne liczby całkowite takie aby ta funkcja była rosnąca
3 maj 20:27
bezendu: próbowałem wzór przechodzący przez dwa punkty ale nie bardzo zgadza się z odpowiedziami
3 maj 20:30
Saizou : to funkcja bankowo nie jest liniowa
3 maj 20:32
Saizou : na pewno przy
x=1→y=−1 (bo ZW∊C) i jest to funkcja rosnąca
3 maj 20:33
Saizou : i tak samo przy
x=5 y=10
x=6 y=11
3 maj 20:34
Trivial:
f(1) = −1 (musi być między −2 a 0, oraz całkowite)
Podobnie:
f(5) = 10
f(6) = 11
3 maj 20:35
bezendu:
@Saizou chyba trzeba zrobić tak jak powiedział @konrad

wpisać dowolne liczby całkowite
3 maj 20:35
Trivial: Zostałem uprzedzony.
3 maj 20:35
bezendu: Dobra dzięki wszystkim
3 maj 20:36
Saizou : Trivial nie smutaj się, są inne zadania
3 maj 20:37