dwumian newtona
Bergern:
z góry dzieki
3 maj 20:13
Bergern: pomoże ktoś?
3 maj 20:46
zombi: 2+2n+n
2−n=92
n
2+n−90=0
3 maj 20:49
Tomek: n po 0 =1
| | n! | | (n−1)!*n | |
n po 1= |
| = |
| =n |
| | (n−1)! | | (n−1)! | |
| | n! | | n*(n−1)*(n−2)! | | n*(n−1) | |
n po 2= |
| = |
| = |
| |
| | 2*(n−2)! | | 2*(n−2)! | | 2 | |
tylko teraz podstawiasz i wyliczasz pamiętają o dziedzinie

!
n≥2
3 maj 20:50
Bergern: Dzięki!
3 maj 20:51
zombi: Dziedzinie? przecież 0!=1
3 maj 20:52
zombi: aha sry zwracam honor, pomyliło mi się coś.
3 maj 20:52