zadanie
wiesia: Rzucamy 4 razy kostka do gry.Oblicz prawdopodobienstwo tego,ze suma oczek bedzie mniejsza od
6

?
IΩI=6*6*6*6=1296
IAI=jak mam ta sume oczek wypisac

?
3 maj 18:58
Mati_gg9225535: mozesz wypisac zdarzenia sprzyjające co ułątwi Ci liczenie
3 maj 19:04
wiesia: no ale jak mam to zrobic?tutaj jest 4 razy rzut kostka..
Pierwszy rzut−(1,1,1,1)(1,1,1,2)...to przeciez do jutra tak bede wypisywac.. nie wiem jak mam
to policzyc.POMOCY

!
3 maj 19:35
renia 93: 5/1296... bo jak wpiszesz coś już z 3 to suma już jest 6 mimo że są same jedynki... musi być
1,1,1,1 2,1,1,1 1,2,1,1 1,1,2,1 1,1,1,2

chyba tak
3 maj 19:42
wiesia: dzieki.
3 maj 21:08