matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Napisz w postaci potegi
lala:
1
3
1
81
3*
√
27
* 9
−1,5
*
−3
4
*
−2
15 wrz 15:06
Bogdan:
zamień wszystkie liczby na potęgi z podstawą 3.
1
27 = 3
3
, 9 = 3
2
,
= 3
−1
, 81 = 3
4
.
3
15 wrz 15:09