matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
Klaudia:
Dany jest sześcian ABDEFGH , w którym |AB|= 3. Oblicz odległość wierzchołka A od przekątnej EC .
3 maj 13:28
krecik:
3*3
√
2
3
√
3
*x
P(AEC)=
i P(AEC)=
2
2
porównaj wartości pola i oblicz
x
3 maj 13:55