geoooooo
matuuu: Podstawy trapezu mają długości 9 i 12. Oblicz długość odcinka łączącego środki przekątnych tego
trapezu.(4 punkty)
Wiemy, że długość odcinka łączącego środki przekątnych trapezu jest równa wartości bezwzględnej
z różnicy długości podstaw:
| | 1 | | 1 | | 3 | |
|AB|= |
| *|9−12|= |
| *3= |
| |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
Czy za to dostałbym max punktów na maturze?
3 maj 12:31
3 maj 13:27
matuuu: ktos cos moze powiedziec ?
3 maj 14:01
matuuu: nikt nic a nic ? maturka za chwile strzał
3 maj 15:52
matuuu: heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeelp, niech ktoś oceni.
3 maj 21:51
Saizou : według mnie dostał/−a byś wszystkie punkty bo korzystasz z własności, o której wyprowadzenie
nie pytają zatem rozwiązanie jest jak najbardziej poprawne
3 maj 22:01
matuuu: ok dzięki za jakąkolwiek odpowiedź
3 maj 22:06
Saizou : można tę własność potraktować jako ogólnie znaną
3 maj 22:08