g
Med: Granica
lim x−>0 tan
x(x) zamieniam to wyrażenie na e
xlntanx ale nadal nie wiem jak to dalej
policzyć.
Pomożecie
3 maj 11:42
Med: Podbijam
3 maj 13:09
Krzysiek: | | tgx | |
limx→0+xlntgx=limx→0+ |
| =H= |
| | 1/x | |
| | 1/cos2x | | −x2 | |
limx→0+ |
| =limx→0+ |
| =0 |
| | −1/x2 | | cos2 x | |
tg
x (x)→e
0=1
3 maj 13:14
Med: Nie rozumiem pierwszego przejścia, gdzie się podział logarytm?
3 maj 13:20
Med: Wytłumaczysz?
3 maj 14:30
Krzysiek: zgubiłem go i rozwiązałem inny przykład przez to

dopisz tam 'ln' i policz pochodną z lntgx zamiast z tgx
3 maj 14:37