matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Paula:
wyznacz zbiory: A∪B, A∩B, A\B I B\A, jezeli: a) A={x : x ∊ C i x jest dzielnikiem liczby 6}, B={x : x ∊ N i x<5} b) A=< −3, 1) , B=< −2, 4> c) A= {x :x ∊ R i |x + 2 | > 5 }, B={x : x ∊ R i 2x(x−4)>x(x − 4) >x(x−1) + (x+5)(x−5)
15 wrz 15:02