matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Napisz w postaci potegi
lala:
−1
√
2
*
3
√
4
*8
3
1
16
*
4
√
2
2
−1
tam gdzie jest 8
to to
−1
3
to ma byc do potegi
3
1
oraz 16
to to
1
2
tez ma byc do ptegi
2
15 wrz 14:52
lala:
jak to zrobic
15 wrz 15:19
Bogdan:
√
2
*
3
√
4
* 8
−1/3
16
1/2
+
4
√
2
Zapisz wszystkie liczby przy pomocy potęg z podstawą 2.
√
2
= 2
1/2
,
3
√
4
=
3
√
2
2
= 2
2/3
, 8 = 2
3
, 16 = 2
4
, itd.
15 wrz 15:27