Oblicz wartość funkcji bez uzycia tablic trygonometrycznych
annna: Oblicz wartość funkcji bez uzycia tablic trygonometrycznych
| 2sin225 − ctg330 | |
| |
| tg405 + cos315 | |
2 maj 23:06
annna: ten znaczek ma oznaczać stopnie
2 maj 23:07
annna:
2 maj 23:32
Bogdan:
sin225o = sin(180o + 45o) = −sin45o itd.
2 maj 23:34
Ajtek:
Wzory redukcyjne i ognia
430.
2 maj 23:35
Ajtek:
Witaj Bogdan.
2 maj 23:35
HUEHUEHUEHE: sin225=sin(180+45)=−sin45
ctg330=ctg(360−30)=−ctg30
tg405=tg(360+45)=tg45
cos315=cos(360−45)=cos45
2 maj 23:36
Bogdan:
cześć Ajtek
3 maj 00:16