Wyznacz wszystkie wartości x ∊ <0;2π>,
Kizuna: Wyznacz wszystkie wartości x ∊ <0;2π>, dla których liczby: 2sin2x, cos2x i cos2x są kolejnymi
wyrazami ciągu arytmetycznego.
Robię taki myk:
cos4x = 2sin2x*cos2x
cos4x = 2(sinx*cosx*(i tu nie wiem dokładnie którego wzoru użyć, ja wziąłem cos2x − sin2x))
cos4x = 4sinx*cos3x − 4sin3xcosx − tu się przydkałem kompletnie
HELP MEEEEEEE! xD
2 maj 20:28
Eta:
"myk" ma być taki: 2cos2x= 2sin2x + cos2x ( bo to ciąg arytmetyczny, a nie geometryczny!
2 maj 20:31
Kizuna: Ahaaaaaa huehue. Dzięki
2 maj 20:33
Eta:
2 maj 20:33