Prośba o sprawdzenie rozwiązania
Krzysiu: Zdarzenia losowe A, B są zawarte w Ω oraz P(A∩B`)=0.1 i P(A`∩B)=0.2 Wykaż, że P(A∩B)≤0.7
Proszę o sprawdzenie, czy to zadanie można rozwiązać w ten sposób:
Zdarzenia AnB i A'nB i AnB' są parami rozłączne
AnB ⊂(Ω − AnB' − A'nB), więc
P(AnB)≤ P(Ω)− P(AnB')− P(A'nB)= 1 − 0,1 − 0,2 = 0,7
P(AnB)≤ 0,7
to kończy dowód
2 maj 19:57
Krzysiu: bump
2 maj 21:06
Krzysiu: bump
2 maj 22:12
Krzysiu: bump
2 maj 23:47
yep: wg mnie poprawnie
2 maj 23:51
chuj: γδπΔΩ
26 wrz 18:38
==:
26 wrz 18:38