matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
cos
Med:
Obliczenie wartości funkcji trygonometrycznych dowolnych kątów.
11π
Jak obliczyć np. cos
okres sin to 2kπ ale tutaj mi to nie pomaga.
6
2 maj 13:31
Janek191:
11 π
π
π
√
3
cos
= cos( 2 π −
) = cos
=
6
6
6
2
korzystamy z wzoru redukcyjnego cos ( 2π − α ) = cos α
2 maj 15:36