| 3n | ||
dn= | ||
| n! |
| 3n+1 | 3n+3 | |||
dn+1= | = | |||
| (n+1)! | n!(n+1) |
| 3n+3 | 3n | n!(3n+3)−3n!n(n+1) | ||||
dn+1−dn= | − | = | = | |||
| n!(n+1) | n! | n2!(n+1) |
| 3n!n+3n!−3nn2!−3nn! | 3n!−3nn2! | |||
= | = | =? | ||
| n2!(n+1) | n2!(n+1) |
| 3n + 1 | 3 * 3n | |||
an + 1 = | = | |||
| ( n + 1) ! | n ! * ( n + 1) |
| 3* 3n | 3n | 3 | ||||
an + 1 : an = | : | = | < 1 dla n > 2 | |||
| n ! * ( n + 1) | n ! | n + 1 |
| 3n + 1 | 3 * 3n | |||
an + 1 = | = | |||
| ( n + 1) ! | n ! * ( n + 1) |
| 3* 3n | 3n | 3 | ||||
an + 1 : an = | : | = | < 1 dla n > 2 | |||
| n ! * ( n + 1) | n ! | n + 1 |