matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ciągi
blan:
Ciągi RATUJCIE MOJA SŁABA STRONA Dany jest ciąg określony wzorem (5n−2)/3n wyznacz dwa wyrazy tego ciągu takie że ich suma jest równa 3
2 maj 13:12
PW:
5k−2
5
2
a
k
=
=
−
3k
3
3k
5m−2
5
2
a
m
=
=
−
3m
3
3m
Rozwiązać równanie a
k
+a
m
=3,
10
2
1
1
−
(
+
) = 3
3
3
k
m
2 maj 17:53
blan:
dzięki
3 maj 14:20