matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie z silnią
sa123:
Witam
i proszę o pomoc. Oblicz:
n−1
n!
1 maj 20:17
pigor:
..., otóż nie wiem c\zy dobrze przepisałeś, ale tu masz tak :
n−1
n−1
1
=
=
i nic więcej . ...
n!
(n−2)!(n−1)n
(n−2)!n
1 maj 20:21
pigor:
, chyba że miało być
(n−1)!
(n−1)!
1
tak :
=
=
. ...
n!
(n−1)!n
n
1 maj 20:23