POMOCY
CZARNA: PROSZĘ O POMOC WSZYSTKICH
PROSZĘ POMÓŻCIE BO WSZYSTKO MI SIĘ JUŻ MIESZA NA TEJ FUNKCJI LINIOWEJ
1) NASZKICUJ WYKRES CIĄGU (a,,),JEŚLI DANY JEST WYRAZ OGÓLNY TEGO CIĄGU:
a) an=−3
b) an=−n+7
1 maj 20:03
Dominik: w czym problem? podstawiaj do kazdego wzoru kolejno n = 1, n = 2, n = 3.... az moze zauwazysz,
ze punkty rosna w jakims tempie (a moze sa stale...).
1 maj 20:08
CZARNA: Dominik ale chodzi mi że jak mam na funkcji narysować linia czy punktami i w którą stronę mam
to narysować ?
1 maj 20:13
zombi: No musisz kropkować, bo taka dziedzina
1 maj 20:14
Saizou : dziedziną ciągu są liczby n∊N+ więc jaki wniosek
1 maj 20:14
Dominik: jest to funkcja liniowa z dziedzina n∊ℕ+. dlatego tez bedziesz rysowala punkty jedynie w I i
IV cwiartce ukladu wspolrzednych.
1 maj 20:15
CZARNA:

n
1 maj 20:28
CZARNA: CZYLI TAK ?
1 maj 20:29
Dominik: 
mialas rysowac tylko w I i IV cwiartce. poza tym, niebieski ciag, jesli to maja byc kropki, a
nie przerywana linia − jest ok.
z kolei jesli czerwony ma reprezentowac a
n = −3 to jest zle.
1 maj 20:30
Dominik: wypisz mi 5 poczatkowych wyrazow ciagu okreslonego wzorem an = −3.
1 maj 20:30
CZARNA:
1 maj 20:37