oblicz granicę
doob: błagam o pomoc w rozwiązaniu tej, zdawałoby się prostej granicy:
lim (n−>−
∞) −ne
n
jak przekształcimy wychodzi symbol nieoznaczony "
∞∞"
1 maj 14:35
doob: pomóżcie, proszę!
1 maj 14:41
doob: nawet jeśli zastosować regułę de l'hospitala to dalej wychodzimy na symbol nieoznaczony...
1 maj 15:01
~.: może być tak, że trzeba de l'Hospitala kilka razy zastosować.
1 maj 15:45
doob: nic to nie daje.
1 maj 16:05
doob: pomoże ktoś to rozgryźć?
1 maj 16:51
Mila:
| | −n | | −1 | |
lim n→−∞(−nen)= lim n→−∞ |
| =H=lim n→−∞ |
| = |
| | e−n | | −e−n | |
= lim
n→−∞e
n=0
1 maj 17:03
doob: serdeczne dzięki!
1 maj 17:40