matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przekształcanie wzoru.
Jowita:
Jak przekształcić ten wzór,żeby wyznaczyć "M" ?
MIt
m=
nF
1 maj 13:20
Kipic:
Mlt
m=
/* nF
nF
mnF=Mlt /:lt
mnF
=M
lt
1 maj 13:27
Jowita:
Dziękuje.
1 maj 13:29